Amethist

De amethisten welke wij verkopen komen uit Brazilië en Uruguay. Ons aanbod in amethist is erg divers; van amethist geode tot knuffelsteen, van amethist op metalen standaard tot amethist op houten standaard. Wij hebben ook chevron amethist. Handstenen, grote bollen, kleine bollen, sculpturen en kettingen. Wij hebben altijd minimaal 200 geoden op voorraad. 

Amethist is een violette variëteit van het mineraalkwarts (SiO2) en is de meest gewilde steen uit de kwartsgroep. In de Middeleeuwen werd amethist ook in Europa zeer gewaardeerd. Hij werd bisschopsteen genoemd, omdat het vroeger een geliefde edelsteen was voor kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders, en hij magische krachten zou bezitten. Het was het symbool van de verliefden de steen van matigheid, beschermer tegen tovenarij en hekserij. Bij Jacob van Maerlant is de verklaring te vinden dat de steen dronkenschap verdrijft. Men heeft wel aangenomen dat de Griekse naam "tegen de roes" zou betekenen: van wijn die gedronken wordt uit een beker vervaardigd uit amethist zou men niet dronken kunnen worden.   Al in de Middeleeuwen kon Brazilië zich beroemen op zijn vindplaatsen van amethist, ze worden onder andere gewonnen in Bahia en Minas Gerais. Amethisten werden vaak gebruikt in staatsjuwelen, zoals de scepter van Catharina de Grote en de scepter van de Britse Kroon.

 

Voor ons actuele aanbod kan je ons vinden via ons Marktplaatsaccount (link) of via de veilingsite Catawiki (link) Bovendien kan je op afspraak bij ons langskomen. Je kunt een afspraak maken via onze contactpagina