Labradoriet

 

Ben je opzoek naar een enkelzijdige of volledig gepolijste labradoriet? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Labradoriet is echt onze favoriet. Misschien leuk om te weten; zelfs ons aanrechtblad is van labradoriet ;-)

 

Labradoriet

 

De naam van het mineraal labradoriet is afgeleid van het Labrador-schiereiland in Canada, waar het voor het eerst beschreven werd. De steen werd in 1780 aan de oostkust van het schiereiland Labrador ontdekt door een pater en door hem naar het eiland vernoemd. Hij vond een groot aantal zwerfstenen met een opvallende grijze kleur die bij het draaien van kleur veranderde in donkerblauwe en groenen nuances. Deze vondst wekte grote belangstelling bij de wetenschappers in die tijd en men stelde vast dat hier sprake was van een natronkalkveldspaat of plagioklaas.

 

Het karakteristieke kleurenspel, dat labradoriseren wordt genoemd, wordt veroorzaakt doordat het licht breekt op microscopisch kleine kristalletjes van verschillende donkere mineralen, die op de splijtvlakken liggen. Labradoriet komt meestal vormeloos of korrelig voor; het mineraal vormt zelden of nooit kristallen. Labradoriet is een edel- sierstenen dat een enorm kleurenspel vertoont. Wanneer de steen oordeelkundig wordt geslepen, komt het kleurenspel nog beter tot zijn recht. Maar ook op de ruwe brokken is het fraaie labradoriseren vaak te zien. Er zijn weinig mineralen die zo sterk van kleur veranderen als labradoriet.

 

De toegeschreven werking van labradoriet is; het geven van vertrouwen in jezelf, bij vastzittende spieren, bij overspannenheid, stimulans voor de fantasie, tegen pijnen bij jicht / reuma, ondersteuner van mensen.


Labradoriet is te vinden in Australië, Madagaskar, Mexico, Rusland de Verenigde Staten en Finland. Onze labradoriet, is afkomstig uit het bijzondere eiland Madagaskar.

 

Ons actuele aanbod kan je vinden op ons Marktplaatsaccount (link) of via de veilingsite Catawiki (link).